Zelf een bedrijfsvideo maken?

Wil jij jouw website bezoekers op een vlotte manier kennis laten maken met uw bedrijf? Dan zou een bedrijfsfilm dé oplossing zijn voor jouw website. Maar wat is nu wijsheid? Is dit een klusje wat u eenvoudig zelf doet, of kunt u beter een professionele bedrijfsvideo laten maken?

Zelf maken is mogelijk, maar let op!

Een eigen bedrijfsvideo maken is mogelijk… Maar let op! Er zijn valkuilen waar u zeker niet in moet trappen. Ten eerste is de kwaliteit van groot belang voor het slagen van de videocampagne voor uw bedrijf. Een video in HD kwaliteit is al snel veel effectiever dan een video die gemaakt is met uw telefoon. Zorg dus voor goed materiaal.  Naast de kwaliteit is natuurlijk ook de content belangrijk. U kent als geen anders uw eigen bedrijf. Daarom is het natuurlijk goed mogelijk om zelf de content/script van de film te ontwikkelen. Maar let op! Presenteer uw bedrijf niet alleen zoals u uw bedrijf ervaart, maar vraag ook eens rond bij uw klanten en medewerkers. Dit kan een verfrissende blik geven op hoe andere uw bedrijf zien.

Daarnaast is het bewerken van een video ook nog een hele kunst. Professionele effecten verwerken in de video is lastig, maar vaak wel noodzakelijk. Denk aan overgang van beelden, bijpassende muziek, een vertellende stem of een aftiteling. Dit soort aanpassingen vereisen vaak handigheid met de computer.

Of toch een bedrijfsvideo laten maken?

Een andere optie is om de bedrijfsvideo te laten maken. Dit kunt u laten doen door professionele videoproductie bedrijven, zoals Benek Marketing. Dit bedrijf zal samen met u gaan brainstormen, zodat eerst zij en vervolgens uw bezoekers, kennis maken met uw bedrijf. Zij zullen de film in samenwerking met u gaan ontwikkelen, zodat de bedrijfsvideo uw bedrijf goed weerspiegelt en professioneel over komt.