Wat houdt een Green Belt Training nu precies in?

Lean Six Sigma. Wellicht heeft u er ooit weleens van gehoord. Lean Six Sigma is een methodiek waarmee processen binnen een bedrijf geoptimaliseerd kunnen worden. Dit gebeurt door het elimineren van overbodige stappen in een proces. Het zou logisch zijn als deze al nooit in een proces zitten, maar in de praktijk blijkt dat het vrijwel altijd voorkomt. Of dit er nu ingeslopen is of niet. In de meeste gevallen zorgt een gedeelte van een proces ervoor dat deze niet soepel loopt. In de lean six sigma zijn er diverse trainingen. Trainingen die ervoor zorgen dat u de methodiek eigen kan maken. Zo is een Yellow Belt training er voor de mensen die kennis willen maken met de methodiek. Een Lean practitioner training gaat al een stap verder en hier wordt de basis en het toepassen hiervan ook al daadwerkelijk uitgelegd. De Green Belt training, hier gaan we in dit artikel verder op in. En de Black Belt training, deze training is bedoeld voor de managers die een lean six sigma proces leiden.

 

Maar wat houdt een Green Belt in?

We kunnen de vraag zelfs nog beter stellen, wat kan een Green Belt? En wat leert men bij een Green Belt Training? Een Lean Six Sigma Green Belt is iemand die erg ambitieus is en zijn ervaring met het bedrijf en de processen binnen het bedrijf goed combineert met de opgedane kennis van lean six sigma tijdens de Green Belt Training. Een afdeling of een bepaalde groep mensen beter en efficiënter laten werken is hierbij het doel van de Green Belt.

 

Wat leert u bij een Green Belt training?

Tijdens de Green Belt Training leert u om de processen die binnen uw bedrijf en/of afdeling draaien te verbeteren. Daarbij is het uw taak om collega’s en medewerkers te stimuleren om aan de slag te gaan met efficiënt werken. Duidelijk maken waarom dit nuttig en zelfs nodig is voor het bedrijf hoort hier dus ook bij. Het belangrijkste punt is dat u na de training in staat bent om praktische verbeterpunten kunt aandragen die zorgen voor een goed werkend bedrijf en/of afdeling binnen dit bedrijf.